Referencer.Kulturelt Samråd Solrød, 2006.

Jeg er medlem af kulturelt Samråd i Solrød og jeg havde den store glæde og fornøjelse at høre dig fortælle historier i lørdags.

Hvor ER du dygtig. Jeg havde helt glemt, hvor hyggeligt det er at få fortalt historie. Så jeg vil gerne (sammen med min mand - der var lige så imponeret som jeg) takke dig for en rigtig god oplevelse.

Jette HørupLejre forsøgscenter, 2003.

I år inviterede Henriette os til den årlige fortæller festival i Lejre. Henriette havde været så dygtig at vinde en stor præmie i IKEA's konkurence, og dette var baggrunden for et større arrangement med spisning i det grønne.

Vejrudsigten var hele ugen blevet fulgt nøje. Men det hjalp ikke! - den lovede regn kom netop som Henriette skulle starte historiefortællingerne. Men nødplaner var udtænkt og fortællestedet blev flyttet fra Offermosen til et telt på en bakketop mellem de "vilde" får.


Billedet giver et lille indtryk af vejrsituationen.

Herefter var det bare at fortælle historierne HØJT, om kap med tordenskrald og trommende regn på teltdugen. Det gik dog over al forventning og med godt humør både fra Henriette og de mange tilhørere. (Billederne viser kun familien).


Her bliver lungekapaciteten afprøvet!


Henriette: "Nu kommer der flere! - vil I høre historier eller vil I bare i tørvejr?"

Fortæller festivalen i Lejre er et arrangement der absolut kan anbefales. Og når I kommer til næste år skal I huske at høre Henriette, for hun er den bedste! Og så er hun forresten gift med min søn........

Hermed de bedste anbefalinger fra OleHistorier i ZOO i maj.

Hej Henriette

Sus og jeg vil gerne sige tak for igår.

Vi fik kun positive tilbagemeldinger (og dem var der mange af) fra de Mikroer og ledere der var ovre og få historie hos dig.


Arkivfoto fra ZOO. (Ikke fra den aktuelle dag).

Det var også rigtig godt, at du fodrede og gav mulighed for, at røre ved skind, kranier og larver.


Arkivfoto fra ZOO. (Ikke fra den aktuelle dag).

Da vi kom hjem igår, spurgte min datter - som var en af de mange Mikroer - med lidt overlegen stemme sin far, om han vidste hvorfor giraffen havde fået sådan en lang hals..... for det vidste hun nemlig godt !!! Og så var det pludselig Kathrine der fortalte far godnathistorie og ikke omvendt ;o)

Med spejderhilsner

LoneFødselsdag, 5 år.

Kasper fylder 5 år. I den anledning var der åbent hus for særligt udvalgte, herunder kammerater fra børnehaven med pædagoer og det hele. Vi, og det er mormor og morfar, var også med. (Far Søren måtte ikke komme, han skulle passe sit arbejde!)

Henriette fortalte under lagkagespisningen den drabelige historie om Sankt Jørgen og den onde drage som spyede ild! Fortællingen var tilpasset en anelse af hensyn til alderen på tilhørende. Vi var noget spændt på om de dynamiske unge mennesker havde tid til at lytte!


Det er Kasper ud for flaget med en teske for ansigtet.

Det viste sig at børnene indstillede lagkagespisningen og lyttede intenst til Henriettes beretning. Dette kan vist også ses på billederne. Nogle af børnene havde "kendskab" til drager, og kom med spontane bemærkninger undervejs.


Historien var helt sikkert en god oplevelse for børnene, - og for os andre.

Kaspers Mormor og MorfarFødselsdag, 60 år.

Kære Henriette.

Tak fordi du ville komme og fortælle historier ved min 60 års fødselsdagsfest. Det var nogle rigtig gode historier du havde valgt. Jeg syntes især godt om fortællingen om fru Mayer og solsorten.


Alle mine gæster var meget begejstrede for din fortællekunst, og havde kun rosende ord både under og efter festen.Med andre ord et rigtigt godt indslag. Jeg håber vi kan få dig til at fortælle eventyr ved fremtidige arrangementer.

Mange hilsener fra Doris